בזמן האחרון אני מפרסם פוסטים מסוג "הייתי רוצה לבנות", אבל הפעם זה לא המצב.
יש לי צורך במשהו שיעזור לי להתנהל בצורה מסודרת יותר במחסן. זה גם פרוייקט קטן, כך שלא אמור להימשך הרבה זמן.
בדרך כלל אני מתכנן את כל מה שאני בונה בראש ולא מתעד את התהליך התכנון, אבל הפעם אתעד כאן את תהליך הבניה, השיקולים לבחירת הרכיבים, הכיוון המחשבתי וכו'.
אז על מה מדובר?
היום כדי לראות שנכנסה הזמנה חדשה, אני צריך לעשות Refresh לעמוד הניהול באתר. לא משהו מסובך, אבל הבעיה היא שאני לא תמיד מול המחשב כדי לעשות את זה. לפעמים אני עסוק בדברים אחרים, כמו פריקת חבילות שהגיעו מהספקים, תיקונים או שיפורים באתר או הכנת הזמנות שיכול להיות שפחות דחופות לאותו הרגע.
המצב לא כזה רע, אבל אני רוצה לשפר אותו עוד יותר. יש אנשים שרוצים לאסוף את ההזמנה שלהם כמה שיותר מהר, אני רוצה גם להוסיף שירות משלוח מעכשיו לעכשיו, כך שאם אני עסוק בדברים לא ממש דחופים אני לא אדע שנכנסה הזמנה דחופה. אז אני צריך חיווי כלשהו שיראה לי שנכנסו הזמנות ויראה גם את הדחיפות שלהם. החיווי צריך להיות שימושי גם למצבים בהם יהיה לי עובד שיעזור לי עם תפעול המחסן (כן, כן...).
על מה חשבתי בינתיים?
ראיתי באתר של Adafruit את הרמזור הזה:
https://www.adafruit.com/product/2993
הרמזור נראה מגניב וכנראה מתאים לחיווי. הייתי רוצה שיהיו יותר צבעים (עוד מעט אפרט), אז הלכתי לחפש מוצרים דומים ב-AliExpress ומצאתי מוצרים דומים גם עם 5 צבעים, אבל המחירים לא ממש ידידותיים... וגם במקרה שמתי לב שהמנורות של המוצר הספציפי שחשבתי להזמין לא דולקות קבוע, אלא מהבהבות, מה שלא מסתדר עם התוכניות שהיו לי.
אלה מוצרים תעשייתיים ומסתבר שיש כמה דגמים עם מתח הפעלה שונה. דגם עם המתח המינימלי שמצאתי הוא 12V שזה לא כזה נורא, אבל בסוף ויתרתי על הכיוון הזה. גם ההיבהובים לא מתאימים לי וגם כדי לספק 12V צריך ספק (שתופס לי שקע ומקום) וצריך להשתמש בממסרים או MOSFETs כדי למתג את המתח. תוך כדי בישול הרעיון בראש חשבתי על פתרון פשוט יותר לתפעול.
אילו חיווים צריך?
אז ככה... אני צריך חיווי פחות או יותר לכל סוג של צורת משלוח. אפשר לאחד כמה מהם יחד ותכף אעשה רשימה.
חוץ מסוגי המשלוחים יש גם מצבים שונים של הזמנות שהייתי רוצה לדעת עליהם. בזמנו פירטתי את המצבים כאן.
במערכת שלי להזמנות יש כמה מצבים. כשההזמנה נקלטת היא נמצאת במצב "ממתין לבדיקה", צריך לאשר את ההזמנה ואז היא יכולה לעבור למצב "שמור במלאי" אם יש את כל המוצרים במלאי. אחרי זה אני מדפיס את ההזמנה ומעביר אותה למצב "בהכנה" וכשהכל ארוז ומוכן למשלוח הוא עוברת למצב "נארז".
המצבים "ממתין לבדיקה", "שמור במלאי" ו-"בהכנה" הם המעניינים ביותר למקרה הזה ואני צריך חיווי שונה לכל אחד מהם.
אם אני לבד במחסן ונכנסת הזמנה, אז אני צריך לדעת שיש הזמנה דחופה במצב "ממתין לאישור". אם כבר אישרתי את ההזמנה ויש מי שעוזר לי במחסן, אז הוא צריך לדעת שיש הזמנות במצב "שמור במלאי" כדי להדפיס אותן ולהכין למשלוח. גם מהמצב "בהכנה" לא הייתי רוצה להתעלם כי כבר קרו מקרים שלא לחצתי טוב על כפתור ההדפסה והעברתי את ההזמנה ל-"בהכנה", כך שההזמנות יכולות להיתקע במצב הזה.
בינתיים החלטתי שהזמנות במצב "ממתין לאישור" יגרמו לחיווי להבהב בקצב איטי כלשהו, נניח כל שניה, והזמנות שאושרו ועברו למצב "שמור במלאי" ידליקו את החיווי באופן קבוע.
את הצבעים אפשר לחלק כך:
- הזמנות דחופות (משלוח מעכשיו לעכשיו ואיסוף עצמי) יקבלו חיווי אדום.
- הזמנות שנאספות ע"י השליחים (משלוחי FedEx ו-BoxIt) יקבלו חיווי צהוב.
- הזמנות שנשלחות בדואר (דואר רשום ומעטפות 24), שהן פחות דחופות בדרך כלל יקבלו חיווי ירוק.
- הזמנות במצב "בהכנה" יקבלו חיווי כחול.
- הצעות מחיר והזמנות מיוחדות (ייצור מעגלים וכו') יקבלו חיווי בצבע לבן.