הנה עוד פוסט בכיוון שהתחלתי בזמנו מסדרת ה"הייתי רוצה לבנות", אבל הפעם מקווה שפוסט זה יעבור לשלב הביצוע די מהר ולא ישאר רק כרעיון.
מה זה הפוסטים האלה? סוג של בלוג כדי לשפוך בו את הרעיונות השונים בכיוון של פרויקט מסוים, גם כדי לייצר עניין למי שקורה את מה שכתבתי ובעיקר כדי שאני בעצמי לא אשכח את כיוון המחשבה שהיה לי.
אתם כמובן מוזמנים להשתתף בדיון ולהציע הצעות ושיפורים!
עוד רגע אסביר מה זה מכונת Pick'n'Place (או Pick And Place בצורה המלאה).
הרצון לבנות את המכונה מגיע מזה שקצת נשברתי... תמיד לימדו אותי שלפני שמתחילים לעבוד צריך להכין את הכלים והרבה מהרעיונות האחרים שיש לי מגיעים לשלב שצריך לייצר יותר מכמה יחידות בודדות של מעגלים אלקטרוניים. ייצור המעגלים דורש הלחמה של רכיבים. הייצור היום הולך יותר ויותר לכיוון של רכיבי SMT כדי להוזיל את הייצור וגם כדי להקטין את המעגלים. להלחים רכיבים כאלה ידנית זה לא משהו קל, במיוחד אם צריך כמות... אז בשביל זה נבנו מכונות Pick'n'Place, הם מרימים את הרכיבים ושמים אותם על המעגל במקום ובצורה הנכונים.
זו גם יכולה להיות תוספת מצויינת לשירות ייצור מעגלים שיש באתר.
הנה כמה דוגמאות של מכונות Pick And Place מהקטנות והזולות לענקיות וסופר מהירות:
זאת מכונה הכי זולה שמצאתי באליאקספרס, עולה $2800 + משלוח של בערך $1400, סה"כ $4200.
עריכה: הקישור הורד מכיוון שהעמוד לא קיים יותר.
בסרטון אפשר לראות קו ייצור של איזו חברה סינית קטנה. אפשר לראות את ה-Stencil למריחת בדיל (האפור), Stencil למריחת דבק אפוקסי (האדום), את המכונה ותנור ל"בישול המעגלים"

זה פרוייקט של מייקר מרומניה שמייצר מכונות קטנות יחסית ומוכר אותם:
יש לו כל מני גרסאות של המכונה שכל הזמן משתכללות. לפי הפרסומים באינטרנט המחיר הוא 3000 דולר או יורו, לא ממש ברור. פחות או יותר במחיר של המכונה מהסרטון הראשון, אבל הרבה יותר משוכללת.
זו מכונה יותר רצינית של חברת Manncorp שב-2009 עלתה ל-SparkFun מחיר של $52,000
גם Adafruit עשו מחקר כשרצו לקנות מכונה וגם הגיעו לסכום דומה של עשרות אלפי דולרים. בסופו של דבר הם גם קנו מכונה של Manncorp
https://www.ladyada.net/wiki/mdcpickandplace/equipment
אחרי שגם SparkFun וגם Adafruit גדלו והיו צריכים לייצר כמויות יותר רציניות של כרטיסים, הם התקדמו למכונות מהירות הרבה יותר מזו של Manncorp. גם חברת Pololu פרסמה בלוגים וסרטונים של שתי מכונות רציניות מאוד. המחירים לא ידועים, אבל הניחוש שלי שזה הרבה מעבר ל-$100,000
הסרטון הראשון הוא של מכונה של Samsung והשניה של חברת Europlacer. שימו לב לגישה שונה לצורת הראש של שתי החברות. המכונה של Samsung יכולה להרים כמה רכיבים בו זמנית מהמחסניות (אם הם מסודרים יחד):
תסתכלו על המחירים ותבינו למה לקנות מכונה כזו זו לא ממש אופציה...
איזו מהם מתקרבת יותר למה שהייתי רוצה לבנות? כנראה משהו בין זו של VisionBot ל-Manncorp. שתי האחרונות הן ממש מפלצות ואני לא ממש צריך מהירויות כלאה. הראשונה הסינית יותר מדי פשוטה וחסרים מה הרבה שכלולים שעוזרים להגיע לדיוק טוב עם רכיבים קטנים.
בפוסט הבא אנסה לתאר מאפיינים שונים של המכונות ולקבוע מה מתאים יותר לצרכים שלי.
הפוסט יהיה ארוך יחסית, אצטרך לכתוב אותו בחתיכות קטנות כשיהיה לי זמן...